15:e Juni

Hej hej!!!!!

Nu jävlar i mig blir det uppdatering!
Nu finns det iaf massor att berätta! :)

Vart ska jag börja??

Resan upp till Arlanda gick snabbst och smidigt, där imort var tiden innan vi skulle åka grymt seeeg! Jag gick hemma och bara släpade fötterna efter mig. Men när vi väl åkte och hämtade Johanna och Magnus så sa det poff.
På flyget blev det som vi trodde att en skulle få sitta själv, suck. Den lycklige blev Magnus. Men men der gick iaf bra. Va disskuterade på vägen ner att man inte kan införa barnfi avdelning på flyg? Asså kidsen sprang runt överallt, skrek, tjoa och allt som kallas för oljud! Ja menar va fan föräldrar vad är det???
Maten på flyget var iaf jätte god! Vi tog först vanlig flyg mat ner, men vi tänkte festa till det lite så vi la till så vi fick den "lyxiga" maten. Så istället för pasa så blev det oxfile m. gratäng, vin, dessert. Gott!



När vi landade var klockan ca 01:00 Tunisisk tid. När vi kom till hotellet fick vi relatift vårt rum snabbt så vi gick och lade oss snabbt.
Dagen efter gick vi upp och åt vår första frukost. Jisses sa vi bara. Hotell frukostar brukar ju vara kanon bra!! Men det fanns 2 pålägg och gurka, baugette och lite fil. Jippi! Hoppas bara sa vi att lunchen och middagen inte är lika dålig!

När vi fått se både lunch och middag kunde vi som tur var andas ut! Den var mkt bättre :)

Första dagen blev det sola heeeela dagen! :)

De kommande dagarna blev det sol och bad både vid havet och poolen.

Vi hade redan första dagen bokat in en tripp till en grannstad där vi skulle få shoppa lite på deras marknader och vägen dit åkte man häst och vagn, resan hem blev på en Dromedar (Kamel)  rygg :D
Vi var dagen innan inte så taggade endst jag då som vill rida kamel men annars var vi rätt trötta på att tagga till att få höra massor av tjat och ropord. Men så var faktiskt inte fallet. Vi trodde att vi skulle på en markand med tält o så men det var helt vanliga affärer. Vi tog alla som det var fixprices på så vi slapp tjata. Det var skönt!
Sebbe köpte  lite kryddor till sin farmor och en å annan souvenir. Jag köpte en plånbok som jag tyckte var söt :)
40 kr, dyrt va???
Köpte även en snygg Ed hardy keps till Julia, 50 kr!

När vi skulle åka hem så blev jag så himla nervös! För fan alltså jag var ju inte rädd att rida på själva kamelen nej men att komma UPP och NER! Den ligger ju liksom när man skall upp. Aja tänkte jag jag är ju fö fasen modig, tänkte mest på Sebbe som skulle sitta bakom mig som inte har någon balnskoll för fem öre :P
Så vi hoppade upp han hann nätt o jämt att sätta oss till rätta så kasta vår kamel sig upp. Jahopp då slapp vi tänka på det något mer då! Haha. När johanna och Magnus kamel ställde sig upp tror jag nästan Egypten hörde hennes skrik :P
Turen var iaf jätte skoj! Ca 6 km fick vi rida så ömma rumpor fick vi! Jag var lika glad som en barn på Julafton över denna tur :) Tack mina kära som ville vara med och uppleva denna tur :)


Nästa utfykt bleb till en ö som hetta flammingoön. Tjohooo på broschyren fanns det bilder på flammingos och delefiner. Gisso om vi såg några???  =0!
Men bada, sola och skämma ut mig fick vi/jag göra. På den där jävla båten utövades det Magdans, dans, och allt möljigt, o vem fan tror ni fick gå upp o eller gå och gå blev uppdragen att göra detta!???
Joo JAG!
På ön innan vi skulle åka fick vi lite mat och sen gich båten tillbaka hem till Djerba.
Det var mkt kul trotts att cvi ej fick så några delefiner eller flammingos.
Fick se en kamelbäbis så jag var ändå nöjd :P


På dagarna blev det som sagt massor med solning och slappande. Party livet på Djerba var ju inte riktigt som vi tänk/trott så det blev lugna balkonghäg kvällar för oss. Lite grogg och kortspel dög bra det med!
En kväll när vi vart igen för fullt var mkt varmt, vi fick beskåda mega blixtar och dunder oska! När ovädret dragit sg bort kom hettan. Och jag lovar jag ska ALRDIG klaga någonsin på att det är varmt här hemma i Sverige. Det var så oroligt varmt, vindarna var varmare än själva ute värmen. Det var som man öppnade ne ugn, eler som att man stod bredvid en stor brasa. Sebbe som höll smärre på attt dö tog med sig Magnus ner för att tjuvbada i poolen. Tur var väl det så slapp höra hans tjat om värmen en stund iaf ;)
Tillslut gick vi ner till receptionen och frågade hur varmt dte igentligen var! Ivanliga fall på natten va dte mellan 20 och 15 grade varmt. Nu var det över 40 grader!!!!!!!! Helt otroligt! Det var skit häftigt att få uppleva! Denna natt sov sebbe på stengolvet :P

Sista utflykten blev till Öns huvudstad Houmt Souk. Där vi shoppade loss med våra sista pengar. Där fick yttligare 2 plånböker, en väska, en vattenpipa, ett fat och en kista följa med hem och lite annat :)
Det var så otroligt billigt! Tax, en väska visserligen fejk såklart kostade mellan 90- 200 svenska. Plånböker mellan 30-80 kr.
 En taxi tur på ca 2 mil kostade ca 25 svenska kr!!

All miljö på Djerba var mkt smutsig och skräpig. Vi besökte en lagun som på vissta ställen såg det ut som vi kommit fel och vi hamnat på Dano. Så det är ju lite trist.
Magnus och Sebbe skulle ju absolut simma över till stranden som låg på andra sidag lagunen vilket jag och Johanna inte var så sugna på så vi tänkte vi lägger oss här och solar!
När våra män lämnat våra sidor kommer det Araber och går förbi en efter en. Suck.
Det gick bra tills Johanna får syn på att en gubbe står ca 20 meter ifrån oss och nöö glor med ena handen innaför brallan. Ahh men jippi! Där stod han i 15 minuter ungefär tills vi fick syn på våra käraste! Då hade han tydligen onnat klart och gick och därifrån. Mysigt! 
 
Det gick ändå ganska bra med folket med tanke på min hårfärg. Visserligen hörde man kommentarer hela tiden men ingen tog på mig iaf som Turkarna gjorde i Turkiet.
Om jag och Johanna gick själva någonstänna kom de fram och fråga vart man var ifrån, att man var vacker och så, när sebbe och Magnus var med sa de till Sebbe att han var lyckligt lottat som hade en blond flickvän osv! Det är ju lite trevligare. Så det gick bra. Men fy fan säger jag bara vilken kvinnosyn de har i Muslimländerna!
Vi såg ett par som åkte på samma båt som oss, det var kokhett ute, mannnen gick med bar överkopp och shorts, kvinnan hade skor strumpor, jeans, klänning, sjal och vantar! hemskt.

Övrig miljö så fanns det katter överallt. Jätte magra och skabbiga :( Hästarna som vi såg, alla arbhingstar smala som stickor. Det fanns även många finä hingstar, när vi red på Kamelen så kmötte vi några som kom i full galopp utan saden, hästana hade såna här toffsar i tränsen som de har på hästarna i arabländerna :9 Det var ganska häftigt, när man liksom har en sån hemm som har samma drag :)

     


Resan hem gick seegt. Eftersom vi flög på natten så trodde vi att vi skulle få sova men nope, det serverades mat o grejjer. Jag hade så ont i magen så jag fick nog bara några få minuters sömn. Även bilresan hem vart sömnlös.
Jag kände att nej jah kommer inte kunna jobb ikväll. Jag hade då varigt vaken i över ett dygn. Som tur var ställde Sandra upp :) Tack duu!


Klockan halv 12 på kvällen slocknade då hade jag varigt vaken i 37 timmar. Score :P
Idag vaknade jag vid 10 tiden, aptrött och seeg! Så idag har det varigt slappar dag nr 1!

Jaha vilket betyg fick resan då?? Att åka till just Djerba gör jag nog inte igen på länge men jag kän lätt täka mig att åka till Tunisien igen med då i så fall typ Sousse eller dyl. Att åka med Johanna och Magnus var super kul! Det var riktigt kul och vi funkar så bra ihop allihopa! Så det blir lätt fler resor med dem! Så tack så himla mycket mina älskade vänner ni är guld värda! Kommer att sakna chatten åå fååågel! :P


NI är bäst! <3


I morgon ska jag till vetrinären men Bumban, Hon ska få sin årliga vaccination. Sen bär det av till Willan :)
Ska bli skoj faktiskt!


Sen på kvällen bllir det träning! Känns konstigt att hållt upp nu i en vecka. Så nu får jag ta igen det.
Nus ka jag ner och slänga i tvätten i torktummlaren. Mina svärföräldrar är så goa, vår trättmaskin gick ju sönder dagarna innan vi skulle åka, idag kom det en DHL lastil och baxade ur en tvättmaskin och en torktummlare på vår uppfart jag tänkta va fasen, sebbes föräldrar håller ju på och gör i ordning sin tvättstuga så jag gissade att de ställt dem på fel gård men icke. De var till oss :) :) Så goa. Vad ska man säga då liksom, tack, tack, tack, tak! :) En mega kram till dom :)



Nu ska jag kasta mig i soffan igen. Just det det har jag nog inte skrivigt om men vi har köpt ny soffa :)
Ha det!!
MORS

4:e Juni

Nu börjar det dra ihop sig :)
Tjoohoo!

Har precis packat lite, har dock lite smått kvar. Men har iaf lovat mig att inte packa med så mkt skit som sist :P
I morgon ska jag fixa det som är kvar för på Söndag hinner jag inte med något.
I morgon ska vi åka till Degerfors herrgård för familje middag på Sebbes sida. Ska bli trevligt! Vi hittar aldrig på något med hans släkt. Har mest träffat dem på begravningar osv. Ah inte hans föräldrar då men de resterande. Så det ska bli kul :)

På söndag morgon ska jag ut till stallet en sväng och ta ut allihopa. Måste åxå säga hejdå. Tänker göra det lite mer noga denna gång med tankte på att man vet ju aldig vad som kan hända. Som sist när jag åkte så var inte Nordica vid liv.
Det var verkligen den dag jag fruktade mest i mitt liv. Men det gick bättre än väntat. Gu va jag saknar henne! varje dag!
Varje gång jag öppnar stalldörren väntar jag på ett gnägg ifrån henne. Just det där speciella gnägget, men nepp. Nu finns hon i himmelen! Hoppas jag iaf!





<3


Nu ska jag packa vidare!!
Måste ju sova åxå ;)


Men ha det så bra, hörs/ ses om 1 vecka!!!


Bye bye!!

1:a Juni

Börjar inlägget med GRATTTTTIIISSSSS JOOOHHHAAANNNNNNNNAAAA!!!!!   :DDDDD
Det är nämligen hennes 22 års dag idag! <3
Hurra hurra huuurrraa!!
:)



Va gamla vi blivigt! tyckte det var nyss vi firade din 16 års dag!
De va allt tider de!! ;)



Har idag varigt hemma hos familjen Johansson för klipp och färgning! Den familjen är så goo! Alltid trevligt att få träffas!


Sitter nu och taggar mig för några timmars jobb. Suck. Det blir inte lättare heller att tagga när man vet att "Taaack duuu" ska köra kvällen! Haha.
Tacka gud att det är Jessi som har jouren iaf!

Nej nu börjar dte bli dax att åka anart, måste gå och slänga på mig lite smink bara så man ser anständig ut i kassan:P
Hade, hade , hade!!!
RSS 2.0