Min älskling!

... folk skriver i sina bloggar om deras barn o hej o hå och då måste jag få nominera "mitt" barn :P
Min eller vår älskade katt!
Hon är ju praktisk taget som vårt barn!
Varje morgon, ah vi säger 350 dagar iaf om året så sover hon med oss hela nätterna, när hon märker att någon av oss vaknar så piper hon till och sen kryper hon under vårt täcke. Att känna hennes nos på ens kind och höra hennes spinnande är underbart!
I morse hade jag lite brottom upp men nej Bumban skulle under mitt täck till vilket pris och jag kunde inte säga nej! Där låg vi o snozade i sked i 5 minuter, jag tänker varje gång: Hur kan man älska en katt så mkt? 


 
Folk som säger att "- djur är inga barn, inget som står högre i makt än människor.
Ni har fel måste jag få säga!!
Djuren har alltid betytt mkt för mig!
Tex Nordica ska vi inte tala om vilken inverkan hon gav på mitt liv. Jag har fortfarande mkt svårt att förstå att hon är borta och även om jag har svårt att visa och prata om det så finns det många stunder jag sitter tårögd och tänker på henne. Typiskt när det poppar upp en sorglig låt på radion och man sitter i bilen påväg till stallet... då är det kört! 



 Jag är en praktisk "tänkare" jag tänker ut saker i förtid och chansar på hur saker blir och hur det kommer sluta. Jag är en oroare som lägger ner mer tid på att tänka än vad jag igentligen behövde.
Genom min uppväxt har musik betytt mkt, texterna i vissa låtar som man fastnar för och som man sedan kopplar ihop med nån glad eller sorgsen känsla. När jag bodde hemma så givk jag ut och gick mkt, just för att få lyssna på musik. In med MP3:n i örat och på med den musik som berörde mitt humör. 
Nu mera är det inte ofta jag gör så, kanske skulle börja med det igen!?

Jag vill till IKEA! 
 Jag vill köpa nån ny lampa till "Johanna och Magnus" A.K.A Bumbans rum. Det är så mörkt o trist där inne på kvällarna.
Behöver även fylla på med värmeljus.
Dock har jag LOVAT min plånbok att inte åka dit!
Ett löfte är ju alltid ett löfte liksom...

Nääää nu är det dax för ett avslut.
Är dunder trött efter dagens dundrade!

CIAO!

Söndag = Ultimata slappardagen!

... Ohhh yes, iaf i mitt liv :P
Fick börja dagen med en arg väckarklocka som ringde kl 07:00. Upp i ottan på självaste lediga dagen. Men denna helg var det min och mammas tur att ha helgjour i stallet. Att ha häst på vintern är inte det bästa måste jag få erkänna! Nog för att det är mysigt att släppa in dem på senhösten och låta dom få komma in och mumsa på sin mat och sen se dom rulla runt i snön är ju uppmuntrande men det är så himla mkt mer pass.

* Vattnet i hagen fryser

* Eftersom det inte finns något gräs så ska det skyfflas ut en massa hö eller fri tillgång

* Alla förbannade täcken som ska på och av. 

* kylan!! Att behöva pälsapå sig tröjjor,strumpor och brallor för att inte frysa ihjäl!
* Halkan, dock inte så stort problem för oss som skor våra fyrbenta...

*Mörkret, att komma ut till stallet vid fyra och det redan börjar mojna på är ju ingen hit. Även om vi har belyst ridbana så kan man ju glömma skogen. Finns ju iofs pannlampa men har man en stirrhöna till häst som jag som är livrädd för ljusfläcken som lampan ger så blir det mer bråk än ridning mellan oss två.

* Snön gör att det är jobbigt att ta sig fram, ett i-landproblem iofs men lite trist tycker jag ändå att det är när man i mörkret famlar efter vägen o missar och sätter foten i snödrivan istället. Blöt sko o blöt strumpa.

Ja det var min klagosorg över vintern :P
Men jag tror faktist att den är över nu!
Det är nog sista rycket på kylan och snön. Jippi om det stämmer!!

Längtar till sommaren då man kan jobba till 19:00 och ändå åka ut och rida i värmen :)
Jag längtar till grillen och alla dess dilikatesser :)
Shorts, t-shirt, linne, klänning, tygskor, solbrillor o brännan! Längtar!

    


Denna helgen har iaf flygit förbi! Har umgåtts med vänner och firat mormor som fyllde 66 den 14:e Feb.
Min älskade mormor! Hon är så gå, bakar och fixar o grejjar! Ingens mat är så god som min mormors!
Hon är så stark och god. Hon är min idol! :)

Nu ska jag ställa fram maten som äntligen är klar! :)
Ungsstekt kycklingbröst med råris och sallad. Mumma!

Ny vecka i morgon då bara att ta nya tag igen! Yeeeaahha!



MORS!

Min karma är inte av denna värld...

... Inte okey!!
Ja jag tror på Karma!
Varje dag på jobbet tex om jag tämker äsch jag lägger broccolin här på bönorna det blir bra, här får de plats, då kan jag lova att en pall senare kommer det en låda bönor.. osv osv.
I dag har Karman inte vart av denna värd! Allt har gårr imot mig känner jag. Hatar såna dagar!
Dagen började att jag vaknade upp dyng trött och kände mig lite sjuk. Tänkte att "- jippie va kul Mamma har nån slags influensa som aldrig verkar gå över och jag var ju hemma hos dom i helgen... Men efter lite frukost och en sväng till stallet så kändes det som vanligt.

Igår så sålde jag min bil!
jo jag vet otippat efersom jag inte pratat något alls om det här men har inte kunnat efetrsom det var en "hemlig" affär med den nya bilen. Men som sagt Karma slog till och hela affären sket sig!
Skyller iofs på säljaren som just nu inte ligger på min 10 i topp lista på mest älskvärda personer, Det är tydligen okey att betee sig som skit i mot kunder!? 
 Men man får tänka att det är meningen att det skulle bli såhär!
Lite trist för Möllers bil bara för sebbe såg 2 mkt fina Audi a4 or som han gärna tittat och ev köpt men nu tänker ingen av oss sätta foten i den affären mer!
Så nu står jag här utan bil. Men vi har som sagt klarat med en bil i 3 år så varför inte nu?

Min taskiga karma nr 3 är mina nya arbetsbrallor. Hur sköna som hells i stl men efter nån timmes andvändning så får jag värdens skavsår på skinkorna!!! Hur vanligt är det??
Skiiiiit ont!
sist jag andvände dem lovbade jag att aldrig göra det mer men idag råka jag ta fel par brallor och orkade aldrig byta om igen. Dumt gjort av mig för nu har jag två ömma och röda skinkor... :P

Undra vad karma hittar på åt mig i morgon?? :P


Men resan då!
Jo den var skojjig! Det var häftigt att få uppleva Eifeltornet och dess otrolig utsikt ända ifrån toppen!
Louren, o Mona Lisa, jag är ju inte så konstintresserad men det var ändå häftigt att se målningar som var stora som hus och flera 1000 år gamla.
Vi var inne i Notredame kyrkan, mkt stor och många olika statyer.
Vi var även nere i en gruva och kollade på Katakomber. En stor massgrav kan man säga. Häftigt! :P
Undra om jag missa nått i Paris?? hum.. Vi såg en massa kyrkor utöver det. Har så taskigt minne när det blir många liknade sevärdigheter.
Vi åt mkt gott i Paris, kött och sallader o vin. Hotellet var bra och förbindelsen med tunnelbana var kanon!
Hade dock vart skönare om det vart liiiite varmare :P
Men det var som svensk klassisk vår.



I Rom var det varmare! Inte många grader iofs men man kunde som bäst ta av sig jackan en sväng utan att frysa ihjäl! Och det är ju inte dåligt med tanke på att man har 1 m snö och snitt minus 10 här hemma.
I Rom var det mkt dyrt. Tex  om man skulle äta ute så fick man alltid betala extra för tillbehör till maten som pommes, sallad eller ris. En kuvertavgift tillkom alltid på alla restauranger.
Jag tyckte att invånarna i Frankrike var trevligare än Romarna. Och det var ju lite otippat för jag gick in med tvärt om i åsikt :P
I Rom såg vi Vatikanstaten, st Peterskyrkan (vi var även uppe i den 500 någonting i trapper upp), Colloseo och sen massa kyrkor där många filmer spelats in. Jag är så dålig på namn :P



Båda resorna var en upplevelse med mkt motion och många sevärdigheter. Kul att få se 2 länder istället för ett. Skönt att få se våren innan många svenskar :P
Skönt att fått kommit iväg och fått tänka på annat än jobb och vardagen.
Nu kan iaf jag skryka Eifeltornet och Colloseuem på min "to do list" :)

Tackar för en trevlig resa!
Orkar inte lägga ut massa bilder idag så det blir en annan dag.

Nä nu ska jag starx sova här, i morgon är jag ledig! Ska handla åt mammay som är hemma sjuk, ska till stallet en sväng och sen på kvällen blir det en timmes Bodycombat.
Men först i morgon blirdet en välförtjänt sovmorgon!

Natti natti

Julias dag!

Jajjemen idag är det inte vilken dag som hellst utan idag är det syster ysters dag! Grattis på 16 årsdagen!! :D
Tyckte nyss du va 10 och bråkade om allt! Det skiljer så många år imellan oss (7 år) så vi har liksom inte haft samma "intressen" som andra syskon kanske haft, och sen har man ju alltid fått höra att "- det komme när ni båda är äldre" och visst gör det de :)
Men sen sammtidigt så var det tur att vi hade varann under vår uppväxt! <3
 Ser så mkt av mig i henne så nånstanns har jag ju påverkat henne :)
Pojkvän, kul umgänge, inge festande osv. Hoppas det håller i sig ;) höhö! Jag var iaf ett "änglabarn" och det tror jag även Julias tonår kommer att bli!
Av oss fick hon iaf ett par högtalare hon önskat till datorn, sen får hon klipp+färg hos Mickis på Onsdag :)
Blondare ville hon ju bliiii.... o vem är det??? ;) hihi



igår var vi ute och firade lite, Johanna har klarat sin Makeuputbildning, så nu är hon färdigutbildad makeupartist!
:D Grattis!
Vi tog iaf med henne ut på lite middag på Harrys var först tänkt men det var fullt så det fick bli Red brick. Trevligt var det, kul att få träffa Houng igen! :)
Efter en cider och mat så åkte vi hem hit och fortsatte kvällen med några glas vin och Mojhitos. Vi körde femkamp i brädspel, alla fick välja ett spel var. Mitt val var enkelt= Charader! Efter det rullade det på men När och fjärran, D,Jay, Master of television och Jepordy! Man underskattar bräd spel så mkt men det är verkligen super kul!! :D

Idag så har det vart en softdag, Gick upp vid 10 tiden, Johanna o Magnus sov kvar här så vi åt alla frukost och sen började vi kolla upp Transfer ifrån Paris och Rom. det är nog det som vart Jobbigast med denna resa! Svårt att hitta något alternativ som är "billigt"! Men Rom är iaf bokat och klart nu!
Åkte ut till Labbsand vid 15 tiden och fixade stallet och sen gick hem för att kalasa lite!
Julia hade gjort egen smörgåstårta som var gudomligt god om man nu får andvända så "fina" ord ;) Jisses den var Kanon!!!

Nu ligger jag här o grejjar med kamerabilderna ifrån förra ferren, så enyoy!



     

En solsemester skulle sitta fint säger jag bara!! Shhhit va blek jag ÄR!!!!!
Måste ju snart göra nått åt det ju, har ju faktiskt INTE tid o sola en massa solarie! Inte är det bra heller för den delen...


Nu kallar sömnen, jobbet 9-19!!
MORS!

// Emelie


Bajs överallt!!!!

Det är något som är piss med att snön år påväg att dö ut... Hundbajs kommer frm överallt!!! Det är så himla vidrigt!!! Är det liksom något man inte beöver göra på vintern eller? Då menar jag plocka upp efter hunden alltså?? Bajs, bajs, bajs överallt!
Inte så nice liksom....



Samma sak gälla alla som släger skräp o skit i naturen! Hur tänker man då? Asså är det så jävla jobbigt o behålla skräppappret i fickan tills man kommer till en paperskorg? Är det så jobbigt så kanske man inte borde äta nått då om man inte ens "orkar" hålla i pappret. 
När jag var påväg hem ifrån stallet i Tisdags kväll kom en bil och körde förbi och vips så kastades en Mcdonaldspåse ut ur bilen. Varför liksom?? Helt jävla dum i huvudet!!!!!! 

Våra pengar ifrån Fritidsresor har inte heller dykt upp än. Enligt Johanna som pratat med dem idag så ska dom skicka en "värdeavi" Jippi en Värdeavi på 11 tusen, inget som brukar dyka upp i brevlådan. Fan det blir så mkt extra jobb, jag måste ju då till banken och växla in den så jag kan lägga det på kontot!
Suck önska att dom kunde skickat pengarna till det konto som betalningen kom ifrån!
Men allt ska ju inte vara enkelt, tydligt de!

Idag är det iaf exakt 1 vecka kvar :) Längtar!


Dagen på jobbet har vart dunder som vanligt. Inte så många pallar men det gör ju inte mitt jobb softare för det utan då måste jag passa på att "rensa" ur frysen på överblivna varor osv.
Men fick iaf massor gjort idag så det underlättar mitt jobba iaf tillomed Måndag! :)
I morgon är det dock dunder då det antagligen rullar in minst 6 pall!! Jippi!
Thank good for friday!

I morgon kväll ska jag roa mig med Jessica och My :) Lite mat och gottis får det bli! Fredagsmys!
I love!

Lite bilder ifrån Iphonen ifrån helgen! Kameran är död så dom bilderna går inte att lägga upp nu.
Flisan var även med!!

      



På Lördag blir det jobb först och sen helkväll med Johanna, Magnus och Houng! :)
Få se vad det blir då, mys? Vin? Spel? :)

Men nu börjar det blir dax att borsta lite tänder och lägga sig, ska ju trotts allt upp i ottan för utsläpp i stallet!
Har iaf börberett både Hösilage och mat så det går lite fortare!
Börjar ju som sagt 10:00 så man vill ju hem o hinna duscha och äta lite innan jobbet väntar!

    

Trevlig helg!

// Emelie

Man tappar liksom gnistan....

...När inget går som man vill!
Vår resa som vi då glatt längtat till är så gott som över, likaså denna gång!
Sist var det vulkanutbrott som stoppade oss och nu är det inbördeskrig. Hur stor är oddsen 2 år i rad???
Det är liksom meningen att vi inte ska ner till Egypten!!
Visst allt händer av en anledning men ahhhhhhhh!! Jag blir så ledsen och föbannad. Att få sett fram imot solsemester hur länge som hellst gör att hela mitt liv klappar ihop för detta. Inget är roligt längre. Inget.
Jag jobbar, är i stallet, tränar och sover. Om och om igen. veckorna bara flyger förbi.

Mkt negativt nu som ni ser men det är skönt att få "känna" något ibland. Tur att jag iaf har förstående vänner som hela tiden stöttar och gör mig glad :)

Vi får iaf tillbaka ALLA pengar så det är ju bra. Vi har faktisk även bokat en ny samma datum.
Efter många funderingar , Canarieöarna, Phuket, Lanzarote, o Marocco. Så blev inget av alternativen valda.
Eftersom det inte är så varmt i vardera länder och priserna skjutit så fruktansvärt i pris så valde vi att göra en liten annurlunda resa.
VI åker härifrån SWE på fredag (11:e) till Paris, 3 dagar. Sen åker vi därifrån till Rom i 4 dagar :)
I Paris är det inge supervärme nu men mest för att se staden och att få komma bort. I Rom är det därimor mellan 10-15 grade varmt och vår. Och det känns faktiskt mkt lockade :) Denna resa gick på ca 2 tusen mindre åxå än Egyptenresan! :)
Wiihhouuu, det känns iaf att denhär resan kommer bli skoj!
Jag längtar till maten, vinet, och sällskapet! Det ska även bli underbart att få gå på snöfria gator!! :)

Igår åkte jag till stallet på efm, hoppade att träna efetrsom jag fortfarande hade ont i magen. Det blev en speciell dag i stallet. Jag hade mockat och gjort klart allt, tog in Nobla och började sadla. Helt ifrån ingenstanns ropade Tuula att hon halkat och slagit i bakhuvudet. Jag tog med henne in till fikarummet och hon fick sätta sig o ta igen sig. Hon fick vila i några minuter och när jag kom in igen så frågade hon 15 ggr hur hon kom hit!?? Jisses tänkte jag det måste blivigt en jäkla smäll alltså. Tanken att Katarina skulle skjutsa upp henne till Akuten var inte längre ett alternativ så jag ringde 112 och fick lite  rådgivning. Dom skickade genast en bil.
Idag mår hon iaf bättre, det blev en kraftig hjärnskakning. Men som tur är inget mer!
Efter hon åkt tog jag mig en tur på banan :) Gick bra trots isen! Hon är för goo min pålle!
Helt otroligt va skönt det är att hon är broddad! Inte en gång halkade hon eller satt undersig!

Nu ska Jag strax byta om och ta en prommenad till jobbet! Underbart väder ute!
Kör kvällen ikväll, gissa om jag är laddad??? NOOOT!
Men det är bara på´t igen ledig om 3 dagar.. längtar!!!!



// Emelie
RSS 2.0